Bollywood componist Vishal Dadlani geeft duidelijke waarschuwing af

Bollywood componist Vishal Dadlani geeft duidelijke waarschuwing afHet is in Bollywood inmiddels een trend om niet met originele muziek te komen, maar oude nummers te remixen. Sommige componisten doen hun beklag over het gebrek aan originaliteit, zeker wanneer het origineel door hen is gemaakt. Een van deze componisten is Vishal Dadlani. Hij geeft zelfs een hele duidelijke waarschuwing af aan de mensen die eraan denken om zijn nummers te remixen.

Vishal is er niet van gediend dat zijn nummers, gemaakt in samenwerking met Shekhar Ravjiani, worden geremixed. Hij was er niet van gediend toen hij erachter kwam dat hun lied Saki Saki in een nieuw jasje werd gestoken. Nu dreigt hij juridische stappen te ondernemen tegen de eerstvolgende componist die dit geintje flikt.

“Waarschuwing: Ik klaag iedereen aan die Vishal-Shekhar liedjes gaat remixen. Ik stap naar de rechter om deze films en componisten te stoppen. Na Saki Saki heb ik gehoord dat er ideeën zijn om onder andere Dus Bahaane, Deedar De, Sajnaji Vaari Vaari en Desi Girl te remixen. Maak je eigen liedjes, aasgieren!”, aldus Vishal op Twitter.

De waarschuwing is ook bedoeld voor zijn eigen vrienden. “Remix geen Vishal-Shekhar nummers zonder onze toestemming, gepaste eervolle vermelding en vergoeding. Ik kom echt achter je aan en dan bedoel ik de componist. Dit wordt heel, heel persoonlijk, zelfs als je een vriend bent.”

Dit is een waarschuwing die je als componist niet wil negeren.