Karan Johar over Bollywood actrice Sridevi: “Ze was de beste imitator”

Karan Johar over Bollywood actrice Sridevi: "Ze was de beste imitator"Bollywood regisseur Karan Johar omschreef wijlen actrice Sridevi als de beste imitator.

Recent werd het boek Sridevi: The External Screen Goodess over het leven van Sridevi uitgebracht. Bij de presentatie sprak Karan Johar vol lof over de actrice. “Sridevi was een actrice die veel observeerde. Ze was ongelooflijk. Zij kon met gemak de lichaamstaal van anderen observeren en overnemen. In mijn ogen was ze de beste imitator”, zegt Karan.

“Ze kon alles en iedereen nabootsen. En dat was te danken aan haar geweldige vermogen om te observeren. Zij was de enige actrice uit de jaren tachtig en negentig die haar kwaliteiten continue verbeterde door haar kracht van observatie”, voegt hij toe.

“Na een break van 15 jaar was ze in 2012 opnieuw te zien in de film English Vinglish en ze had geen moeite mee om weer voor de camera te staan. Ik zou willen zeggen dat Sridevi een geniale artiest was, want er is veel voor nodig om te doen wat zij in al die films heeft gedaan. Sridevi was een zeldzame actrice, die niet alleen schitterde in Hindi Cinema, maar tegelijkertijd ook aan de top stond in andere filmindustrieën zoals Tamil en Telugu. Het is een prestatie en geen enkele andere acteur in India heeft dit voor elkaar gekregen.”

In februari is het twee jaar geleden dat Sridevi kwam te overlijden.

Scroll naar top