Bollywood acteur Amitabh Bachchan geëerd met Dadasaheb Phalke Award

Bollywood acteur Amitabh Bachchan geëerd met Dadasaheb Phalke Award“Ik heb nog meer werk te voltooien”, aldus Bollywood legende Amitabh Bachchan nadat hij werd geëerd met de Dadasaheb Phalke Award.

De ontvanger van deze award wordt geëerd voor zijn of haar “uitmuntende bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de Indiase cinema”. De 77-jarige acteur, die de award uit handen van president Ram Nath Kovind mocht ontvangen, grapte aanvankelijk dat toen het nieuws bekend werd dit wellicht een indicatie was dat het tijd werd om te stoppen.

“Toen de prijs werd aangekondigd, begon ik een beetje te twijfelen. Was dit een teken dat het nu tijd is om na zoveel jaren te hebben gewerkt thuis te gaan zitten en te ontspannen?”, lacht de acteur. “Er ligt echter nog wat werk dat ik moet afronden. En er komen bepaalde mogelijkheden die een kans bieden op werk. Ik heb nog zeker wel wat te doen.”

De legende bedankte de regering, het ministerie van Information & Broadcasting en de juryleden van de National Film Awards dat ze hem hebben benoemd als de ontvanger van de Dadasaheb Phalke Award.

“God is erg goed geweest, dan zijn er de zegeningen geweest van mijn ouders, de steun van de filmmakers, producenten, acteurs uit de industrie, maar de grootste dank ben ik verschuldigd aan de liefde en constante aanmoediging van het Indiase publiek. Dat is de reden dat ik hier sta. Ik accepteer deze prijs met uiterste nederigheid en dankbaarheid,” voegde hij eraan toe.

Amitabh Bachchan is dit jaar te zien in maar liefst vier films; Gulabo Sitabo, Chehre, Jhund en Brahmastra.

Scroll naar top