#MeToo zaak tegen Anu Malik geseponeerd wegens onvoldoende bewijs

#MeToo zaak tegen Anu Malik geseponeerd wegens onvoldoende bewijsNa maanden te zijn beschuldigd van seksueel wangedrag spreekt Bollywood componist Anu Malik eindelijk over wat hij het laatste jaar heeft meegemaakt en hoe moeilijk dit voor hem en zijn familie is geweest.

“Ongeveer een jaar geleden werd ik beschuldigd van iets wat ik niet had gedaan. Ik besloot niets te zeggen, omdat ik hoop had dat de waarheid vanzelf wel naar boven zou komen drijven. Maar helaas is mijn zwijgen opgevat als mijn zwakte.”

“De valse en niet geverifieerde beschuldigingen hebben niet alleen mijn reputatie verwoest, maar ook de geestelijke gezondheid van mij en mijn familie aangetast. Dit heeft ons getraumatiseerd en het heeft mijn carrière kapotgemaakt. Ik voel mij hulpeloos.”

“Het is een schande dat ik op deze leeftijd en in dit stadium van mijn leven moet luisteren naar de meest afschuwelijke woorden en incidenten die met mijn naam worden geassocieerd.”

“Waarom is hier niet eerder over gesproken? Waarom komen deze aantijgingen alleen maar naar voren wanneer ik terug ben op televisie, dat op dit moment mijn enige bron van inkomsten is.”

“Als vader van twee dochters kan ik mij niet voorstellen dat ik de daden waarvan ik word beschuldigd pleeg, laat staan dat ik het ook daadwerkelijk uitvoer.”

“Een strijd op sociale media voeren is een eindeloos proces, waar aan het eind niemand wint. Als dit doorgaat, heb ik geen andere keuze dan naar de rechtbank te stappen om mezelf te beschermen.”

“Ik wil graag mijn fans bedanken die in deze moeilijke tijd mij en mijn familie hebben bijgestaan. Ik weet niet hoeveel wij nog aankunnen.”

“Maar de show gaat door. Echter, achter dit blije gezicht zit een man met pijn. Gerechtigheid is alles wat ik wil”, aldus Anu Malik.

Indiase kranten melden dat de Nationale Commissie voor Vrouwen heeft besloten de zaak tegen Anu Malik te sluiten wegens gebrek aan communicatie of substantieel bewijsmateriaal van het slachtoffer. De zaak wordt alleen heropend indien er nieuw bewijsmateriaal boven water komt. Anu Malik is op dit moment onschuldig verklaard.

Scroll naar top