Bollywood componist Himesh Reshammiya heeft ook zijn mening over de huidige trend van remixes

Bollywood componist Himesh Reshammiya heeft ook zijn mening over de huidige trend van remixesOf je houd ervan of je haat het, maar de huidige trend van het remixen van klassieke Bollywood hits houdt de gemoederen bezig. Bollywood componist Himesh Reshammiya denkt dat hij weet wat de reden is achter de populariteit van het remixen.

“Wanneer de soundtrack van een film flopt voor de release van de film, dan slaan mensen een andere weg in. Je kiest dan sneller voor de veilige weg en grijp je dus naar recreatie. Het is heel simpel. Bedrijven zijn op zoek naar succes en succes is datgene dat geld oplevert. En dus besluiten componisten dat ze superhits gaan remixen totdat ze ervan overtuigd zijn dat ze hun eigen hits kunnen maken. Maar dat vergt veel overtuigingskracht naar de productiebedrijven toe. Zij willen geld verdienen. Ze kiezen voor een remix, omdat deze repeatwaarde heeft”, aldus Himesh.

“Nieuwe componisten zijn niet zeker van zichzelf en kunnen niet garanderen dat hun nummer een hit wordt. Want als het nummer flopt, is de kans groot dat het productiebedrijf in de toekomst niet meer voor jou kiest. Dus wanneer dat ene nummer het goed doet, groeit het vertrouwen in de componist.”

“Maar als ik om mij heen kijk zijn de meeste componisten ontzettend getalenteerd, maar het is jammer dat zij nog steeds op zoek zijn naar die goedkeuring van anderen. Zij moeten meer vertrouwen krijgen in hun eigen werk. En niet werken voor de goedkeuring, maar voor zichzelf”, voegt hij toe.

Himesh Reshammiya is binnenkort te zien in de film Happy, Hardy And Heer.

Scroll naar top