Bollywood acteur Ayushmann Khurrana over het adresseren van homoseksualiteit in Shubh Mangal Zyada Saavdhan

Bollywood acteur Ayushmann Khurrana over het adresseren van homoseksualiteit in Shubh Mangal Zyada SaavdhanBollywood acteur Ayushmann Khurrana staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan rollen. Op dit moment is hij te zien in de film Shubh Mangal Zyada Saavdhan waarin hij te zien is in de rol van een homoseksuele man. In een recent interview licht hij zijn interesse in deze rollen toe.

“Het idee is om een te zijn met het milieu en de sociale omgeving om grip te krijgen op het jargon en omgangsvormen. Dit is India waar bijvoorbeeld de taal al om de tien kilometer veranderd. Ik ben blij dat ik een theaterachtergrond heb, en Hindi spreek, maar ook dankbaar voor mijn kloosteropleiding. Al op vroege leeftijd werd ik geintroduceerd aan verschillende sociale omgevingen.”

Van het spelen van een spermadonor in zijn debuut Vicky Donor tot het vertolken van een personage met erectiestoornis in Shubh Mangal Saavdhan of een blinde pianist in de thriller Andhadhun, Ayushmann wordt geprezen om zijn veelzijdigheid en staat in Bollywood bekend als de man die niet bang is om de rol van gebrekkige en onzekere man op zich te nemen.

“Ik ben het publiek zeer dankbaar voor hun steun. De keuzes die ik maak vallen goed in de smaak. Het publiek evolueert en ontvangen deze onderwerpen met open armen. Eerder kwamen deze onderwerpen alleen maar voor in arthouse cinema. Maar Bollywood wordt progressief. Het is geweldig om te zien dat er een goed samenspel is ontstaan tussen inhoud en commercie. En de goede reacties moedigen filmmakers aan om deze trend door te zetten”, aldus de 35-jarige acteur.

Voor zijn rol in Shubh Mangal Zyada Saavdhan hoefde Ayushmann alleen maar te spreken met veel van zijn vrienden. “Ik heb ontzettend veel geleerd.”

“Er zijn genoeg films gemaakt waarin homoseksualiteit centraal staat. Maar het publiek dat deze films bekeek hadden een affiniteit met arthouse cinema of maakten al deel uit van die gemeenschap. Wij willen met deze film mensen bereiken die was zijn van homoseksualiteit. Dit is de eerste reguliere commerciële Hindi film waarin we homoseksualiteit bespreken. We hopen dat de film ervoor zorgt dat het gesprek op gang wordt gebracht en dit zal leiden tot een goede, begripvolle discussie.”

Scroll naar top