Bollywood filmmaker Shekhar Kapur furieus op makers Mr. India 2

Bollywood filmmaker Shekhar Kapur furieus op makers Mr. India 2Bollywood regisseur Shekhar Kapur wil de makers van Mr. India 2 aanklagen. Hij is het niet eens met het idee van een remake.

Vorige week werd officieel bekend dat ZEE Studios de remake van Mr. India zal produceren. Er lijkt echter nu een kink in de kabel te komen. Want volgens filmmaker Shekhar Kapur, die het origineel van Mr. India regisseerde in 1987, is er geen toestemming gevraagd aan de makers van het origineel.

“Niemand heeft mij iets gevraagd nog verteld over de film Mr India 2. Ik kan alleen maar bedenken dat ze de titel gebruiken om veel geld te verdienen. Want ze mogen noch de personages noch het verhaal gebruiken zonder toestemming van de makers van het origineel.”

“Wij zitten vanaf dag een met de schrijvers, maar zijn geen schrijvers. Wij helpen de acteurs met hun performance, maar we zijn geen acteurs. Het is onze taak om het verhaal visueel tot leven te brengen. Daarna zitten we uren lang aan de montagetafel. Regisseurs leiden, inspireren en hebben invloed op elk aspect van een film. En wij hebben geen recht op auteursrecht?”

De regisseur laat doorschemeren dat hij van plan is om juridische stappen te ondernemen tegen de makers van de film. “Het is tijd om dit juridisch te testen. Dat gaan we doen.”

Scroll naar top