Bekijk de korte film Devi met in de hoofdrol Bollywood actrice Kajol

Bekijk de korte film Devi met in de hoofdrol Bollywood actrice KajolBollywood actrice Kajol speelt de hoofdrol in de korte film Devi. Een zeer interessante korte film dat kort voor Internationale Vrouwendag is uitgebracht.

Deze korte film vertelt het krachtige verhaal van slachtoffers van verkrachting. Zij verblijven in een kamer en wanneer er een nieuw slachtoffer aandient barst een discussie los over wie er mag blijven en wie er moet vertrekken. Geen enkel verhaal is echter minder gruwelijk. Wiens lijden is minder pijnlijk?

Regisseur Priyanka Banerjee stelt deze vragen aan het publiek. In 13 minuten vertelt Devi negen verhalen en de verschillende tinten van brutaliteit die de slachtoffers hebben opgelopen.

Devi is hard en de impact van de film groot. Iedere dag worden 90 meldingen van verkrachting geregistreerd. De ironie is dat het aantal geweldplegingen tegen vrouwen zo hoog is in een land waar 80 procent van de populatie godinnen aanbid.

Naast Kajol maken ook Neha Dhupia, Shruti Hassan en Neena Kulkarni deel uit van de cast.

Bekijk de film:

Scroll naar top