Bollywood regisseuse Priyanka Banerjee beschuldigd van plagiaat

Bollywood regisseuse Priyanka Banerjee beschuldigd van plagiaatBollywood regisseuse Priyanka Banerjee wordt beschuldigd van plagiaat. Priyanka regisseerde de korte film Devi, met in de hoofdrollen Kajol, Neha Dhupia en Shruti Haasan. De film werd geprezen. Maar regisseur Abhishek Rai zegt dat deze korte film wel heel veel overeenkomsten vertoont met zijn korte film Four.

Op Facebook staat het volgende bericht. “Er is iets wat ik iedereen wil laten weten. Wij van AndaCurry Productions hebben 2 jaar geleden op de filmschool een korte film gemaakt getiteld Four. Deze films vertelt het verhaal van slachtoffers van verkrachting die samen in een kamer zitten wanneer er een nieuw slachtoffer arriveert. En nu is er een film getiteld Devi van LargeShortFilms dat sterk lijkt op het uitgangspunt van onze film. Uiteraard was onze film een studentenfilm gemaakt met weinig budget, slechte audio etcetera, maar het is toch ons kindje en het is meedogenloos hoe iemand die gedachte kan oppikken en beweren dat die van hen is. De film is eigendom van de Asian Academy of Film & Television”, aldus Abhishek Rai.

Abhishek deed ook een oproep aan studenten, docenten en het publiek om hem te helpen met de strijd voor gerechtigheid. “Noch de makers noch Large Short Films hebben contact met mij opgenomen. Dat doet pijn en ik hoop dat ik op jullie steun kan rekenen, zodat wij actie kunnen ondernemen tegen de makers van het platform. Dank je.”

“Bekijk alsjeblieft beide films en vorm dan je mening.”

Zowel Four als Devi zijn te vinden op YouTube.

Scroll naar top