Tips van Bollywood actrice Deepika Padukone om angst en onrust te voorkomen

Tips van Bollywood actrice Deepika Padukone om angst en onrust te voorkomenBollywood actrice Deepika Padukone is niet iemand die ervoor terugdeinst om te praten over het onderwerp mentale gezondheid. In deze tijd van quarantaine kunnen de muren op je afkomen en kun je je angstig gaan voelen. Deepika geeft in een recent interview tips om angst en onrust in je hoofd te voorkomen.

“Het meest elementaire dat mensen kunnen doen is een routine volgen. Veel angst en onrust in je hoofd komt voort uit onzekerheid; het niet weten wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het is echter belangrijk om je te concentreren op het hier en nu. En een manier om dat te bereiken is door dagelijkse en wekelijkse doelen te stellen.”

“Ook moeten we niet vergeten om een routine in te bouwen. Sommige mensen kunnen ermee omgaan, maar voor de meeste mensen is het belangrijk om een routine te hebben. En dat kan heel simpel zijn bijvoorbeeld door op een bepaald tijdstip te gaan slapen en op te staan. Maar ook het inrichten van een speciale werkruimte, waar je rustig aan je virtuele vergaderingen kan zitten. Bedenk een systeem, begin daarmee en bouw de discipline op om je eraan te houden.”

Deepika benadrukt dat het ook in deze tijd belangrijk is om actief te blijven. “Toen ik jong was en een atleet begreep ik dat ik mij goed voelde wanneer ik trainde. Ik heb die correlatie altijd gevoeld. Fysiek actief zijn speelt een grote rol in mijn emotionele welzijn.”

Wil je meer weten? Vanmiddag om 16:00 uur spreekt Deepika Live op Instagram over je mentale gezondheid in deze tijd en waar je op moet letten.

Scroll naar top