Nieuwe Bollywood films wellicht direct naar streamingdienst

Nieuwe Bollywood films wellicht direct naar streamingdienstDe huidige lockdown in India zorgt voor veel onzekerheid voor nieuwe Bollywoodfilms. Enige tijd geleden werd gemeld dat de film Laxmmi Bomb, met in de hoofdrol Akshay Kumar, wellicht afziet van een bioscooprelease. De producenten zijn al in onderhandeling met een streamingdienst. En dat is niet de enige film waar dit voor geldt.

Ook film Gulabo Sitabo, met in de hoofdrollen Amitabh Bachchan en Ayushmann Khurrana, gaat hoogstwaarschijnlijk in première op een digitaal platform. Naar aanleiding van deze berichten zijn ook de makers van de film Gunjan Saxena: The Kargil Girl op zoek naar een platform voor hun film.

Deze film, met in de hoofdrollen Jhanvi Kapoor, Pankaj Tripathi en Angad Bedi, zou in maart in de bioscopen verschijnen. De makers zijn in gesprek met Netflix, om de film alsnog snel een podium te bieden.

“Op dit moment zijn er twee Bollywood films die niets liever willen dan een bioscooprelease. En dan heb ik het over Sooryavanshi en ’83. Dat zijn ook grote films met grote namen. Zij kunnen het zich veroorloven. Iedere andere producent en filmmaker overweegt zijn of haar film direct uit te brengen bij een streamingdienst”, aldus een van de productiemedewerkers.

Scroll naar top