Yash Raj Films wil geen Bollywood films op digitale platformen releasen

Yash Raj Films wil geen Bollywood films op digitale platformen releasenEen aantal grote productiebedrijven in Bollywood hebben bevestigd dat hun films de bioscooprelease zullen overslaan en rechtstreeks op een streamingsplatform te zien zullen zijn. Echter, Yash Raj Films denkt daar nog niet over na. Zij willen geen overhaaste beslissingen nemen door hun nieuwe films aan te bieden op een digitaal platform.

“Ook YRF is door diverse streamingsdiensten benaderd voor de rechten van hun aankomende films. Maar zij vinden het niet eerlijk om hun films, die gemaakt zijn voor het grote scherm, aan te bieden op een digitaal platform waar het door de kijkers wordt bekeken op een mobiele telefoon of een laptop. Zij maken zich ook tevens zorgen om de distributeurs en de bioscopen die nu financieel te lijden hebben als gevolg van de lockdown. YRF wil niet bijdragen aan hun ellende.”

Dit betekent dat de film Sandeep Aur Pinky Faraar niet direct via een digitaal platform te zien zal zijn. Verder was Yash Raj Films bezig met de film Bunty Aur Babli 2, Shamshera, Prithviraj en Jayeshbhai Jordaar.

Voor de filmfans is er overigens ook wel goed nieuws betreffende twee andere films. Zowel Gulabo Sitabo als Shakuntala Devi verschijnen binnenkort op Amazon Prime Video.