Bollywood acteur Ranveer Singh verzoekt autoriteiten om Indiase gebarentaal officieel te erkennen

Bollywood acteur Ranveer Singh verzoekt autoriteiten om Indiase gebarentaal officieel te erkennenBollywood acteur Ranveer Singh doet oproep om de Indiase gebarentaal officieel te erkennen door het tot de 23e officiële taal van India te verklaren. De superster maakt zich hard voor deze zaak. En dat doet hij door onder andere een videoclip uit te brengen.

Zijn onafhankelijke platenlabel IncInk brengt in dit kader binnenkort haar eerste gebarentaalvideo uit. Het gaat om het nummer Vartalap van rapper/dichter Spitfire. Dit nummer is afkomstig van zijn debuutalbum Paathshala.

“Wij zijn IncInk begonnen als platorm om inclusiviteit door middel van kunst te promoten. Dit streven maakt dat wij de oproep doen om de Indiase gebarentaal tot de 23e officiële taal van India te verklaren. Ik heb de officiële petitie, ingediend door de NAD (National Association of the Deaf), getekend. En we hopen dit voor elkaar te krijgen met steun van de Access Mantra Foundation dat zich al jaren onvermoeibaar inzet om dit te realiseren”, zegt Ranveer.

“Ik wil een oproep doen aan alle Indiërs om zich hier hard voor te maken en het momentum te geven door bewustzijn te creëren. Wij brengen ook onze eerste gebarentaalvideo uit en hopen dat dit nummer eraan bijdraagt om de discussie op gang te brengen.”

Scroll naar top