Bollywood actrice Kangana Ranaut bekritiseert collega’s voor tweets Black Lives Matter

Bollywood actrice Kangana Ranaut bekritiseert collega's voor tweets Black Lives MatterBollywood actrice Kangana Ranaut heeft kritiek op Bollywoodsterren die hun support uitte voor de Black Lives Matter-movement, maar normaliter weigeren onrechtvaardigheden te delen die in eigen land plaatsvinden.

“Een paar weken geleden is een Sadhu afgemaakt, maar daar heeft niemand met een woord over gerept. Dit gebeurde in Maharashtra, de staat waar de meeste Bollywoodsterren wonen. Bollywood is hoe dan ook afgeleid van Hollywood. Het is jammer dat deze sterren in een bubbel leven. Ze volgen altijd de blanken voor hun twee minuten van fame. Misschien is dit nog een gevolg van de koloniale tijden.”

Ook politicus Omar Abdullah deelde op Twitter een soortgelijke opmerking.”Zoveel respect voor alle beroemdheden die #BLACK_LIVES_MATTER tweeten. Er is moed voor nodig om je lafheid te tonen wanneer je tweet voor Amerikaanse levens, maar niet kunt tweeten voor Indiase levens.”

“Zelfs wanneer het milieukwesties betreft zie je ze steun betuigen aan een blank tienermeisje. Maar er zijn zoveel vrouwen en kinderen die het uitzonderlijk goed doen in India wanneer het gaat om de strijd voor behoud van het milieu. En dit doen ze zonder enige hulp of ondersteuning. Enkele van hen zijn zelfs geëerd met de Padma Shri. Maar ze ontvangen nooit dezelfde erkenning van de filmindustrie. Misschien zijn deze mensen niet aantrekkelijk genoeg voor het Bollywood-publiek of hun volgers”, vult Kangana aan.

Kangana uitte eerder kritiek naar haar Bollywood-collega’s vanwege hun stilte over de recente protesten tegen de Citizenship Amendment Act, waarbij ze een deel van de industrie mietjes, lafaards noemde en aangaf dat ze geen ruggengraat hadden.

Scroll naar top