Bollywood acteur Vineet Kumar: “Toen mijn vader erachter kwam, mocht ik het huis uit”

Bollywood acteur Vineet Kumar: "Toen mijn vader erachter kwam, mocht ik het huis uit"Bollywood acteur Vineet Kumar staat voornamelijk bekend om zijn bijrollen, maar wordt door velen erkend als een zeer goede acteur. Het is echter niet erg makkelijk geweest voor hem.

Vineet droomde altijd al van een carrière in Bollywood. Maar daar wilde zijn familie niets van weten. “Ik heb altijd al acteur willen worden. Maar ik kreeg nooit de steun van mijn ouders. Toen ik mijn vader vertelde dat ik naar Mumbai wilde verhuizen, mocht ik het huis uit. Hij zei: ‘ik heb vijf kinderen en als er een vertrekt maakt het niet uit’. Toen besloot ik dat ik eerst op mijn eigen benen moest staan voordat ik belangrijke beslissen in mijn leven kon nemen.”

Velen weten niet dat de acteur een Ayurvedische arts was voordat hij Bollywood binnenkwam. “Ik dacht dat dokter zijn mij zou helpen mijn dromen om acteur te worden te vervullen. Ik bedacht een plan dat ik overdag mijn werk kon doen en in de avonduren mijn aandacht kon richten om mijn droom te verwezenlijken. Bovendien kon ik op deze manier geld verdienen om in Mumbai te overleven”, zegt de acteur met een glimlach.

“Er zijn tijden geweest dat ik het erg moeilijk heb gehad. Ik kreeg zelfs geen kleine rollen. Er waren diverse fasen van onzekerheid in mijn leven. Ik moest overleven. Elke dag werd ik wakker met de hoop dat ik snel werk zou vinden. Ik belde constant met filmmakers. Het was niet makkelijk. Het kwam laat, maar ik ben blij dat mijn doorzettingsvermogen zijn vruchten heeft afgeworpen.”

“Het werk dat ik nu krijg, is het werk dat ik altijd al wilde doen. En het heeft lang geduurd, maar ik wil er nu van genieten. Het zijn de onconventionele rollen die ik voornamelijk krijg aangeboden. Maar ik sta open voor alle genres, van romantiek tot komedie en actie. Ik verwerk al mijn ervaringen in mijn werk.

Toekomstige projecten van Vineet staan momenteel on-hold. Hij werkte aan Gunjan Saxena: The Kargil Girl.

Scroll naar top