Schrijfster Bollywood film Gulabo Sitabo beschuldigt van plagiaat

Schrijfster Bollywood film Gulabo Sitabo beschuldigt van plagiaatSlechts enkele dagen voor de digitale première van de Bollywood film Gulabo Sitabo, met in de hoofdrollen Amitabh Bachchan en Ayushmann Khurrana, wordt scenarioschrijfster Juhi Chatuvedi beschuldigd van plagiaat.

Akira Agarwal, zoon van wijlen scenarioschrijver Rajeev Agarwal, zegt dat hij het verhaal had ingediend tijdens de wedstrijd Cinestaan: India’s Storyteller Script Contest. De wedstrijd werd gepromoot door The Screenwriters Association (SWA), een vakbond van scenarioschrijvers en tekstschrijvers die werken voor films, tv en digitale media in India.

Chaturvedi reageerde op het nieuws en zei: “Ik heb een schoon geweten. En dat geldt ook voor de feiten in deze kwestie. Gulabo Sitabo is mijn originele werk. En daar ben ik trots op. Ik heb het idee begin 2017 met de regisseur en hoofdrolspeler van de film gedeeld. Vervolgens heb ik het concept voor de film in mei 2018 geregistreerd. Ik zal tevens de geruchten verduidelijken die de ronde doen over mij als jurylid voor de Cinestaan-wedstrijd.”

“Ik had op geen enkel moment toegang tot het zogenaamde script, zoals wordt beweerd. Dit feit is ook door Cinestaan bevestigd. Zelfs de SWA, die dit geschil in mei 2020 heeft beoordeeld en een uitspraak heeft gedaan, gaf mij gelijk.”

“Ik verzoek de pers en het publiek zich niet te laten beïnvloeden door valse beschuldigingen. Deze worden alleen gebruikt om publiciteit te krijgen. Pesterijen, opmerkingen en het uitlekken van vertrouwelijke kennisgevingen door de aanklagers toont alleen hun gebrek aan vertrouwen in hun eigen zaak. Ik sta achter mijn waarheid”, voegt ze toe.

Gulabo Sitabo gaat op 12 juni in première op Amazon Prime.

Scroll naar top