Bollywood schrijver Javed Akhtar wint Richard Dawkins Award

Bollywood schrijver Javed Akhtar wint Richard Dawkins AwardBollywood schrijver Javed Akhtar heeft onlangs de Richard Dawkins Award gewonnen. De prijs erkent een persoon uit de wereld van wetenschap, wetenschap, onderwijs of amusement, die in het openbaar de waarden van secularisme en rationalisme verkondigt en de wetenschappelijke waarheid hooghoudt, waar dit ook toe leidt”, aldus een CFI-persbericht . Hij is de eerste Indiër die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Een opgetogen Akhtar tegen de media: “Dit zijn de mensen met dezelfde ideologie, maar ik wist niet zeker of ze wel wisten van mijn bestaan ??of wat ik heb geschreven en mijn meningen. Ik had geen idee dat het zo ver zou komen! Het is dus een enorme erkenning. Validatie wordt door iemand gezocht die zelfs maar een greintje twijfel heeft over wat hij of zij denkt. Maar ik ben altijd zo zeker geweest van mijn denken. Maar ik ben hier heel blij mee, want het is de eerste keer dat ik ben beloond voor mijn opvattingen, mijn denkproces, mijn rationaliteit, mijn gedachten over religie. Het is de ultieme erkenning omdat het afkomstig is van een enorme instelling. ”

Ook de vrouw van Javed Akhtar, Shabana Azmi, was in de wolken met de overwinning van haar man.

Scroll naar top