Abhinav Kashyap doet boekje open over pesterijen van Bollywood acteur Salman Khan

Abhinav Kashyap doet boekje open over pesterijen van Bollywood acteur Salman KhanDe zelfmoord van Bollywood acteur Sushant Singh Rajput heeft een veel groter probleem binnen de filmindustrie aan het licht gebracht. Veel acteurs en filmmakers deinzen er niet voor terug om te delen wat zij aan ‘pesterijen’ hebben meegemaakt.

“Want wat kan iemand ertoe zetten om zelfmoord te plegen? Zijn dood is slechts het topje van de ijsberg.” Dat zegt filmmaker Abhinav Kashyap in een Facebook post en deelt tevens door wie hij is en wordt gepest.

De filmmaker en scenarioschrijver beschuldigt Salman Khan, Arbaaz Khan, Sohail Khan en Salim Khan voor het verpesten van zijn carrière nadat Dabangg in 2010 werd uitgebracht.

“Mijn ervaring is niet anders. Ik heb ook uitbuiting en pesterijen ervaren. Het begon na de release van Dabangg in 2010. Hier vertel ik mijn verhaal na 10 jaar. De reden dat ik ben gestopt met Dabangg 2 is omdat Arbaaz samen met Sohail mijn carriere saboteerden door mij te pesten. Arbaaz zorgde ervoor dat mijn tweede film, die ik bij een ander productiebedrijf zou maken, niet doorging door persoonlijk de CEO te bellen en te bedreigen met ernstige gevolgen als ze met mij zouden samenwerken. Ik ben daarna naar Viacom gegaan, maar ook daar gebeurde hetzelfde. Pas toen schoot Reliance Entertainment mij te hulp en begonnen we met Besharam.”

“Maar het hield niet op. Salman Khan en zijn familie saboteerden de release van de film. Ze zaten aan het roer van de aanhoudende negatieve lastercampagne. Distributeurs wilden mijn film niet kopen. Gelukkig konden we de film zelf uitbrengen, maar de strijd was maar net begonnen. De negatieve campagne bleef aanhouden. Helaas heeft mijn film het net iets beter gedaan dan zij hadden gehoopt.”

“In de jaren erna gingen de pesterijen verder. Al mijn projecten werden gesaboteerd en ik en mijn familie zijn herhaaldelijk bedreigd. Dit had effect op mijn mentale gezondheid en leidde uiteindelijk tot mijn scheiding in 2017.”

“Mijn vijanden zijn scherp, sluw en vallen me altijd van achteren aan en blijven uit het zicht. Maar vandaag, na tien jaar, maak ik bekend wie het zijn. Salim Khan, Salman Khan, Arbaaz Khan en Sohail Khan. Er zijn veel andere kleine spelers, maar de familie Salman Khan staat aan het hoofd van deze operatie. Ze gebruiken een slimme mix van hun onrechtmatig verkregen geld, politieke invloeden en connecties met de onderwereld om alles en iedereen te intimideren. Helaas staat de waarheid aan mijn kant en ik zal niet opgeven zoals Sushant Singh Rajput. Ik weiger te buigen en zal doorvechten totdat ik het einde van hen of mij zie. Ik heb genoeg getolereerd. Het is tijd om terug te vechten.”

“Dit is dus geen bedreiging, het is een open uitdaging. Sushant Singh Rajput is verder gegaan en ik hoop dat hij gelukkiger is, waar hij ook is, maar ik zal ervoor zorgen dat geen onschuldigen zelfmoord plegen door gebrek aan waardering in Bollywood. Ik hoop dat acteurs en creatieve artiesten die hiermee te maken hebben mijn post op verschillende sociale mediaplatforms zullen delen, net als de media en mensen die de entertainmentindustrie betuttelen.”

In een laatste bericht zei Abhinav dat veel mensen hun bezorgdheid hadden geuit over zijn veiligheid. Hij zei: ‘Sommige zorgen zijn oprecht, sommige nep. Hoe dan ook, ik heb gedaan wat ik heb gedaan en zal accepteren wat mij toekomt. Ik sta niet op het punt om mijn verhaal terug te trekken. Ik heb 10 jaar lang geleden en ben er helemaal klaar mee.”

Hij zei verder: “Aan degenen die vragen waarom ik de namen van anderen in het Bandra-kartel niet heb genomen. Nou, ik heb veel meer verhalen gehoord over uitbuiting in Bollywood, maar ik koester geen persoonlijke wrok tegen iemand anders. Alleen tegen de Khans.”

Scroll naar top