Riya Sen onthult ‘bewust besluit’ om Bollywood te verlaten

Riya Sen onthult 'bewuste beslissing' om Bollywood te verlatenRiya Sen, die haar carrière in Bollywood in 1998 begon met de video voor Yaad Piya Ki Aane Lag van Falguni Pathak, onthult dat ze een bewuste keuze heeft gemaakt om Bollywood te verlaten. Ze was het niet eens met het blijven houden van het ‘sexy’ imago dat van haar werd verwacht.

“Na een paar hits realiseerde ik mij dat het niet voor mij werkte. Ik voelde mij niet op mijn gemak in de rollen die ik speelde. Veel mensen vonden mij een slechte actrice en ik neem hen dat absoluut niet kwalijk. Op dat moment ging het allemaal over een ‘sexy’ imago creëren door de kleding die je draagt en de make-up die je op hebt. Daar paste ik niet in.”

Ze voegt toe dat het in het echte leven ook moeilijker werd om om te gaan met het beeld dat van haar werd gecreëerd. “Ik voelde mij heel erg ongemakkelijk. Zo was ik niet. Ik kon niet meer elke dag op de set verschijnen, mijn haren laten krullen en urenlang in de make-up te zitten. Wanneer je er zelf niet in gelooft wordt het zwaar. Ik nam toen het bewuste besluit om te stoppen met Bollywood-films.”

Riya ging aan de slag in de Bengaalse cinema en heeft sindsdien een zeer succesvolle carriere. “Ik pas beter in deze wereld dan de typische masalafilms van Bollywood. Ik zeg hiermee niet dat ik niet open sta voor Bollywood-films, maar ik ben erg blij met waar ik nu ben. Daarnaast bieden de digitale platformen je ook enorm veel ruimte om te experimenteren met rollen.”

Scroll naar top