Bollywood choreografe Saroj Khan overleden

Bollywood choreografe Saroj Khan overleden

Saroj Khan, een van de meest vooraanstaande choreografen van India en Bollywood, is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar neef, Manish Jagwani, bevestigt dat ze is overleden aan een hartstilstand.

De choreografe werd vorige maand opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze had geklaagd over kortademigheid. Ze werd direct getest op Covid-19, maar de test was negatief.

Saroj Khan had een illustere carrière en was meer dan 40 jaar werkzaam in Bollywood. Ze choreografeerde enkele van de meest iconische en populaire liedjes van Bollywood.

Saroj Khan werd in 1948 geboren en begon haar carrière in de filmindustrie op jonge leeftijd als achtergronddanseres in films als Madhumati. Ze promoveerde naar assistent-choreograaf tot ze haar grote doorbraak als choreograaaf maakte in 1974 met de film Geeta Mera Naam.

In de jaren tachtig was ze een van de meeste gevraagde choreografen. Ze werkte veel samen met Bollywood sterren als Sridevi en Madhuri Dixit. En samen creëerden ze veel iconische video’s. Een van deze populaire nummers is Hawa Hawai uit de film Mr. India.

Haar begrafenis vond vrijdagochtend plaats in Mumbai. Ze heeft een zoon en dochter, Raju en Sukaina Khan.

Scroll naar top