Bollywood acteur Jagdeep overleden op 81-jarige leeftijd

Bollywood acteur Jagdeep overleden op 81-jarige leeftijdBollywood acteur Jagdeep, vader van acteur Jaaved Jaaferi en tv-producent Naved Jafri, is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij werkte in zijn carrière in meer dan 400 films.

Jagdeep, wiens echte naam Syed Ishtiaq Ahmed Jafri was, voelde zich al enige tijd niet lekker. “Hij voelde zich niet goed. En dat had te maken met leeftijdskwaaltjes”, aldus een goede vriend van de familie.

Jagdeep begon zijn carrière als kindacteur op negenjarige leeftijd om zijn gezin te onderhouden. In zijn eerste film, BR Chopra’s Afsana, was hij slechts een gezicht in de menigte maar hij kreeg later een paar dialogen omdat hij Urdu sprak.

“Ik kwam in deze industrie, omdat ik geld nodig had. Ik heb nooit de ambitie gehad om een hoofdrol te spelen of iets dergelijks”, zei Jagdeep in een interview. Zijn rol in Afsana opende deuren voor hem en hij werkte vervolgens in films als Hum Panchi Ek Dal Ke, waarvoor hij veel lof ontving van de toenmalige premier Pandit Jawaharlal Nehru. Maar hij was ook te zien in Raj Kapoor’s Ab Dilli Door Nahin, Munna van KA Abbas en Bimal Roy’s Do Bigha Zameen. Andere grote films waarin hij te zien was waren Sholay, Agent Vinod, Anjaane Mein, Andaz Apna Apna en Kahin Pyaar Na Ho Jaaye.

De acteur is vanmorgen in Mumbai begraven.

Scroll naar top