Bollywood film Suicide or Murder geïnspireerd door dood Sushant Singh Rajput

Bollywood film Suicide or Murder geïnspireerd door dood Sushant Singh RajputDe dood van Bollywood acteur Sushant Singh Rajput is nog altijd het gesprek van de dag. Was het zelfmoord of was het moord? Bollywood zou Bollywood niet zijn als zijn dood niet de inspiratie zou vormen voor een film. De film werd enkele dagen na zijn dood aangekondigd. En ook de hoofdrolspeler is bekend.

De rol van Sushant Singh Rajput wordt door niemand minder vertolkt dan zijn look-a-like: TikTok ster Sachin Tiwari. De jongen werd een internetsensatie vanwege zijn gelijkenis met de overleden acteur. Sachin is zelf ook een ‘outsider’ en dat geeft het verhaal zijn geloofwaardigheid.

“Het nieuws van zijn dood was schokkend. Na zijn dood ontving ik veel berichten van mensen die mij vertelden hoe erg ik op hem lijk. Ik denk dat ze een soort troost in mij te vinden. Het is echt triest dat zo’n getalenteerd persoon zo’n drastische stap heeft moeten zetten”, aldus Sachin. Hij voegt toe dat hij ook pleit voor onderzoek naar de dood van Sushant.

Nadat de film werd aangekondigd nam Sachin contact op met de producent. “Ik begon hem (Gupta) te volgen op sociale media. Toen hij mijn foto’s zag besloot hij dat ik de hoofdrol in de film zou vertolken,” zegt hij. “Ik wil goed werk leveren in de film en ik hoop dat ik zijn fans niet teleurstel.”

De makers benadrukken dat de film geen biopic is van het leven van de acteur, maar geïnspireerd is door zijn leven. De opnames gaan naar verluidt in september van start in Mumbai en Punjab. De producent hoopt de film rond Kerst uit te brengen.

“De dood van Sushant Singh Rajput kwam als een enorme schok. Maar het is niet nieuw. Veel acteurs komen naar Mumbai met een droom, maar krijgen uiteindelijk geen werk. Er zijn er veel die zelfmoord plegen, terwijl anderen hun hele leven doormodderen. Wij willen een verhaal vertellen over de dromers uit kleine steden, die geen familie in Bollywood hebben. En wat zij allemaal meemaken. Ik kan je verzekeren dat deze film het ware gezicht van Bollywood insiders zal onthullen”, aldus producent Vijay Shekhar Gupta.

De film wordt geregisseerd door Shamik Maulik.

Scroll naar top