Bollywood acteur Amitabh Bachchan wordt eerste Indiase beroemdheid die zijn stem leent aan Alexa

Bollywood acteur Amitabh Bachchan wordt eerste Indiase beroemdheid die zijn stem leent aan Alexa

Bollywood-superster Amitabh Bachchan is de eerste Indiase beroemdheid die vanaf volgend jaar zijn stem aan de digitale assistent leent. De 77-jarige acteur is al bijna een halve eeuw een begrip in India. En zijn diepe bariton is direct herkenbaar voor luisteraars in het land van 1,3 miljard mensen.

De Silicon Valley-gigant hoopt hiermee een unieke ervaring te creëren voor de Indiase gebruikers. Om met de Bollywood-ster te spreken, moeten gebruikers “Alexa, zeg hallo tegen meneer Amitabh Bachchan” zeggen.

Over de samenwerking zegt Amitabh Bachchan het volgende: “Technologie heeft mij altijd de kans gegeven om mij aan nieuwe vormen aan te passen. Of het nu films, tv-shows of podcasts betreft. En nu verheug ik mij er op om deze stemervaring te creëren in samenwerking met Amazon en Alexa. Met spraaktechnologie bouwen we aan iets om effectiever te communiceren met mijn publiek.”

Amitabh is de eerste Indiase beroemdheid die zijn stem aan Alexa leent. Hij is echter niet de eerste beroemdheid. Samuel L Jackson ging hem in 2019 al voor. Zijn stem is echter alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, net zoals de stem van Big B alleen beschikbaar is voor India.

Alexa-gebruikers kunnen in zijn stem luisteren naar grappen, het weer, poëzie, motiverende citaten, advies en meer. “Het Amazon Alexa-team zal nauw samenwerken met Bachchan om de iconische stem van de Shahenshah van Bollywood vast te leggen en klanten een unieke stemervaring te bieden.”

De functie wordt beschikbaar in 2021.

Scroll naar top