Makers Bollywood film Khaali Peeli passen titel aan van lied Beyonce Sharma Jayegi

Makers Bollywood film Khaali Peeli passen titel aan van lied Beyonce Sharma Jayegi

De makers van de aankomende Bollywood film Khaali Peeli kregen een storm van kritiek over zich heen toen het nummer Beyonce Sharma Jayengi werd uitgebracht. De titel van het nummer werd bestempeld als racistisch.

Op social media reageerden mensen geschokt vanwege het gebruik van het woord ‘goriya’, dat in hun ogen verwijst naar iemand met een lichte huidskleur. Vervolgens werd er verwezen naar zangeres Beyonce, die een donkere huidskleur heeft. Deze combinatie van woorden was geen gelukkige keuze door de makers.

Regisseur Maqbool Khan heeft zijn excuses aangeboden voor de controverse die het nummer heeft veroorzaakt. “Wij kunnen je verzekeren dat de tekst in kwestie nooit racistisch van aard is geweest. De term ‘goriya’ wordt al jaren in Indiase liedjes gebruikt en is traditioneel gezien een verwijzing naar een meisje. Het is bij ons nooit opgekomen om het op de letterlijke manier te interpreteren.”

Je kunt hierbij denken aan liedjes als Goriya Re Goriya uit de film Aaina, Chura Ke Dil Mera Goriya Chali uit Main Khiladi Tu Anari en een recent voorbeeld is Naah Goriye uit Bala.

De makers hebben de titel nu aangepast naar Duniya Sharma Jayegi. Tevens is het gerucht dat Jay Z de namen van zijn gezin als handelsmerk heeft geregistreerd. Dit betekent dat de namen van zijn kinderen, zijn vrouw Beyonce en zijn eigen naam niet zonder toestemming mogen worden gebruikt. Om een aanklacht te vermijden is het een goed besluit geweest om de naam Beyonce te verwijderen uit de titel.

Scroll naar top