Bollywood regisseur Ali Abbas Zafar: “Yash Raj wordt volledig gerund door buitenstaanders”

Bollywood regisseur Ali Abbas Zafar: "Yash Raj wordt volledig gerund door buitenstaanders"

In een recent interview ging Bollywood regisseur Ali Abbas Zafar in op de discussie over en vergelijking van insiders en outsiders in de de filmindustrie. Hij is van mening dat creativiteit belangrijker is dan waar je vandaan komt.

“Ik heb met de beste mensen in de branche mogen werken. Ik ben Aditya Chopra echt zeer dankbaar. Hij heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Volgens mij is er niet echt sprake van insiders en outsiders. Het heeft te maken met je creativiteit. Het is nog altijd een creatieve industrie. En als je dat niet in je hebt, of je nu een schrijver, regisseur of cameraman ben, dan maakt het niet uit waar je vandaan komt”, aldus Ali.

Ali Abbas Zafar begon zijn carrière in 2011 als regisseur bij Yash Raj Films met de film Mere Brother Ki Dulhan. Daarna maakte hij de films Gunday (2014), Sultan (2016), Tiger Zinda Hai (2017) en Bharat (2019). Ali heeft naar verluidt meerdere projecten in de pijplijn, zoals de remake van Mr India, een superheldenfilm met Katrina Kaif en een webserie getiteld Dilli met Saif Ali Khan.

“Kijk maar eens naar de set van regisseurs binnen YRF. Kabir Khan, Vijay Krishna Acharya, Maneesh Sharma, Habib Faizal; wij zijn allemaal bij YRF begonnen. Als we dan de theorie van insiders en outsiders hier op loslaten, kun je gerust zeggen dat dit betekent dat Yash Raj volledig wordt gerund door buitenstaanders.”

Ali’s nieuwste film Khaali Peeli is nu te zien op ZEE Plex en ZEE5.

Scroll naar top