Hema Malini vandaag 72 jaar; een blik op vijf uitzonderlijke karakters

Van de ‘Dream Girl’ van Bollywood, vanwege haar uitzonderlijk uiterlijk, tot de gevarieerde personages die haar acteervermogen op het witte doek bewezen: de populaire actrice Hema Malini heeft het publiek versteld doen staan en vermaakt in meer dan 100 films. Aangezien de actrice vandaag, 16 oktober, 72 jaar is geworden, keek de Times of India naar enkele van de uitzonderlijke karakters van haar gouden carrière:

De lijst zou onvolledig zijn zonder ‘Sholay‘ (1975), aangezien de film met meerdere sterren misschien wel een van de grootste Bollywood-hits aller tijden is. In deze film met ondermeer Amitabh Bachchan, Dharmendra, Sanjeev Kumar en Jaya Bachchan, kreeg Hema Malini moeiteloos het karakter van een spraakzame en mooie Basanti. Haar personage wist ook duizenden harten te winnen.

Met een erfenis van uitdagende rollen, droeg Hema in ‘Seeta Aur Geeta‘ (1972) bij aan het al bekende feit dat ze een briljante actrice is en de dubbelrol met de grootste ijver vertolkt. Geholpen door Ramesh Sippy, toonde de film Geeta als woest en een alleskunner, terwijl Seeta gewoon het tegenovergestelde was.

In de film ‘Dream Girl‘ uit 1977 leverde Hema een uitzonderlijke prestatie en wat er nog aan bijdroeg was het feit dat ze vijf verschillende personages in de film schreef: Sapna, Padma, Champabai, Dreamgirl en Rajkumar. Ze portretteerde de rol van een meisje dat geld steelt om een tehuis voor weeskinderen te onderhouden.

‘Satte Pe Satta’ (1982) is een andere film die het acteervermogen van Hema Malini laat zien. Met een ensemble-stercast, waaronder Amitabh Bachchan, Sachin Pilgaonkar, Amjad Khan, Shakti Kapoor en anderen, speelt ze het personage Indu die een mix van emoties heeft – liefde, woede en steun. Hoewel de film over zeven broers ging, viel het optreden van de actrice op en liet haar medespelers haar niet overschaduwen.

In 2003 was Hema met Amitabh te zien als bejaarde ouders in ‘Baghban‘. Hema bewees door haar rol Pooja Malhotra dat ze er ook als bejaarde moeder prachtig uit kan zien en dat haar acteervaardigheden nooit oud kunnen worden.

Scroll naar top