‘DDLJ’-beeld van SRK & Kajol wordt onthuld op Leicester Square in Londen

‘DDLJ’-beeld van SRK & Kajol wordt onthuld op Leicester Square in Londen

In de lente van 2021 wordt het nieuwste standbeeld onthuld dat plaats neemt in het ‘Scenes in the Square’-filmstandbeeldparcours op Leicester Square. Het gaat om een bronzen beeld van Bollywood sterren Shah Rukh Khan en Kajol ter ere van het 25-jarig jubileum van een de meeste geliefde films uit de Indiase geschiedenis; Dilwale Dulhania Le Jayenge.

DDLJ is geschreven en geregisseerd door Aditya Chopra, die hiermee zijn regiedebuut maakte. De film groeit vervolgens uit tot een van de grootste blockbusters aller tijden in de geschiedenis van de Hindi cinema. Het is tevens de langstlopende Hindi-film aller tijden! DDLJ is ook de winnaar van een record (destijds) van 10 Filmfare Awards. De film veranderde letterlijk het aanzien van Bollywood wereldwijd.

Mark Williams, Director of Destination Marketing bij Heart of London Business Alliance, zegt: “Het is fantastisch om titanen als Shah Rukh Khan en Kajol van de internationale cinema aan ons pad toe te voegen. Dilwale Dulhania Le Jayenge is een van de meest succesvolle en belangrijkste Bollywood-films aller tijden. Het is fantastisch om de eerste film waarin Leicester Square daadwerkelijk als locatie wordt gebruikt toe te mogen voegen. Dit beeld is een passend eerbetoon aan de wereldwijde populariteit van Bollywood en de culturele bruggen die cinema kan helpen bouwen. Wij twijfelen er niet aan dat het fans van over de hele wereld zal aantrekken.”

Avtar Panesar, Vice President Special Projects bij Yash Raj Films, voegt toe: “Toen Dilwale Dulhania Le Jayenge 25 jaar geleden werd uitgebracht, veranderde het het aanzien van de industrie en veroverde het de harten van iedereen die het zag. We zijn verheugd en vereerd dit standbeeld te kunnen aankondigen en de eerste film van Indiase afkomst te zijn die in ‘Scenes in the Square’ wordt opgenomen. We zijn vereerd dat deze Bollywood-supersterren naast de Hollywood-elite worden erkend, van Gene Kelly tot Laurel & Hardy, en dit is een geweldige manier om de internationale aantrekkingskracht van cinema tot uitdrukking te brengen.”

Het standbeeld wordt onthuld in het voorjaar van 2021. De organisatoren hopen dat de sterren bij de onthulling aanwezig kunnen zijn. De locatie voor het beeld is perfect, aangezien Leicester Square te zien is in DDLJ in de scene waar Raj en Simran elkaar voor het eerst kruisen zonder dat ze dit wisten.

Het standbeeld is het tiende standbeeld in een rij van andere filmiconen van de afgelopen 100 jaar. De line-up bestaat uit Harry Potter, Laurel & Hardy, Bugs Bunny, Gene Kelly in Singin’ in the Rain, Mary Poppins, Mr. Bean, Paddington en de iconische DC Super-Heroes Batman en Wonder Woman.

Scroll naar top