Bollywood acteur Mukesh Khanna: “MeToo-beweging is begonnen omdat vrouwen begonnen met werken”

Bollywood acteur Mukesh Khanna: "MeToo-beweging is begonnen omdat vrouwen begonnen met werken"

Bollywood acteur Mukesh Khanna heeft voor opschudding gezorgd. In een recent interview, waarin hij spreek over MeToo zegt hij dat vrouwen niet gelijk zijn aan mannen en maar thuis moeten blijven. Hij is van mening van de MeToo-beweging is begonnen nadat vrouwen begonnen met werken.

De video met zijn opmerkingen wordt op grote schaal online gedeeld. In de video zegt de acteur: “Het probleem van #MeToo begon toen vrouwen begonnen te werken.”

“De taak van de vrouw is om voor het huishouden en gezin te zorgen. Het probleem van #MeToo is begonnen toen vrouwen begonnen te werken. Tegenwoordig beschouwen vrouwen zichzelf als gelijk met mannen.”

“Mensen hebben het over de bevrijding van vrouwen, maar dat is precies waar het probleem begint. De eerste persoon die hieronder lijdt is het kind, want die heeft thuis geen moeder die voor hem zorgt. Hij zit de hele dag tv te kijken met zijn oppas.”

“Het begon allemaal toen vrouwen begonnen te zeggen dat ze ook willen doen wat mannen doen. Nee, een man is een man en een vrouw is een vrouw.” Hij voegt toe dat hij begrijpt dat het niet acceptabel is om zo’n statement te maken in ‘deze moderne wereld’.

Zijn opmerkingen worden dan ook zwaar bekritiseerd op sociale media. “Zodra mensen als hij een podium krijgen om te spreken beginnen ze onzin te spuwen”, schrijft een lezer. “Wat een teleurstelling. Hij zegt dat MeToo is ontstaan omdat vrouw dachten gelijk te zijn aan mannen. Wat een zieke mentaliteit. Ik voel medelijden voor de vrouwen in zijn familie”, schrijft een ander. “Als alle vrouwen stoppen met werken, wie gaat er dan acteren als vrouw? Dat zie ik hem niet doen”, aldus een lezer.

Bekijk de video:

Scroll naar top