‘Indiërs mogelijk beter bestand tegen het coronavirus’

‘Indiërs mogelijk beter bestand tegen het coronavirus’

Opmerkelijke resultaten uit onlangs gehouden onderzoek: India heeft na de VS het hoogst aantal besmettingen in de wereld met meer dan acht miljoen besmettingen. Toch overlijden er in India relatief veel minder mensen aan corona, dan in veel andere landen, zoals bijvoorbeeld Nederland.

Uit onderzoek zou blijken dat Indiërs mogelijk beter bestand zijn tegen het coronavirus. Dit zou te maken hebben met de erbarmelijke omstandigheden waarin veel Indiërs leven. Onzuiver drinkwater, onhygiënisch voedsel, vervuilde lucht. Maar dat draagt allemaal bij aan het weerbaarder maken van het immuunsysteem meldt RTL Nieuws vandaag.

Het gevolg is dat veel Indiërs een sterk immuunsysteem hebben dat snel virussen zoals het coronavirus te lijf gaat.

Uit de cijfers van dit onderzoek bleek dat in landen waar de publieke hygiëne beter op orde is zoals in Amerika en Europe het percentage coronapatiënten dat uiteindelijk kwam te overlijden gemiddeld hoger is, dan in landen waar de hygiëne over het algemeen minder goed is. (via RTL Nieuws)

Scroll naar top