Livestream in verband met Nationale Divali-viering

Komend weekend staat in het teken van Divali, het Hindoestaanse lichtjesfeest dat elk jaar meer bekendheid geniet. Dit jaar vindt de Nationale Divali-viering in Nederland opnieuw plaats in de Nieuwe Kerk. Helaas zonder publiek, maar de organisatie heeft een extra bijzondere livestream voor je klaarstaan met onder andere Divali boodschappen van minister-president Mark Rutte en Chan Santokhi, de president van Suriname.

Met Divali vieren we de overwinning van het goede op het kwade, het licht dat opvlamt in de duisternis. En – laten we wel wezen – de coronapandemie heeft ons af en toe flink in de duisternis laten tasten. Maar we houden hoop. Er is licht aan het einde van de tunnel.

Het online programma is van 17:00 tot 18.00 uur live te bekijken vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag. In Suriname is de livestream van 13.00 tot 14.00 uur te bekijken.

Programma
Na een kort welkom zal geheel volgens de traditie de diya worden ontstoken. Hierna volgt het gebed van de pandit. Aansluitend, en extra bijzonder dit jaar, zijn de Divali boodschappen van minister-president Mark Rutte en de onlangs geïnstalleerde president van Suriname, Chan Santokhi.

Naast de Divali boodschappen speelt een ensemble van het Residentie Orkest een concert met Raj Mohan. De Nederlandse zanger bracht in 2011 zijn eerste popalbum uit met teksten in het Sarnámi -Bhojpuri, samen met eigen gecomponeerde Hindi-liedjes en gedichten.

Afsluitend volgen er meerdere Divali boodschappen van de Haagse wethouders Bert van Alpen, Kavita Parbhudayal, Kaushilya Budhu Lall (SHON), Rajen Ramnath (SHPN) en Shri Venu Rajamony, de ambassadeur van India, alvorens de pandit de viering met het eindgebed afsluit.

Vier samen met ons Divali via www.nationaledivaliviering.nl

Scroll naar top