Filmlegende Soumitra Chatterjee (85) overleden aan gevolgen corona

Filmlegende Soumitra Chatterjee (85) overleden aan gevolgen corona

In India is acteur Soumitra Chatterjee vandaag overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft zijn dochter bekend gemaakt. De 85-jarige acteur lag sinds begin oktober, toen hij positief werd getest, in een ziekenhuis in Kolkata. Daar is hij ook overleden.

De carrière van Chatterjee omspande meer dan zestig jaar en hij speelde in meer dan 200 films. Hij werkte onder anderen met de Oscar-winnende regisseur Satyajit Ray.

Hij werd voornamelijk bekend om zijn rollen in Apur Sansar (1959), Aranyer Din Ratri (1970) en Charulata (1964).

Chatterjee won heel wat belangrijke prijzen. Zo kende de Franse regering hem in 2018 de hoogste burgerlijke onderscheiding toe: ‘The Legion of Honour’. In 2012 ontving hij de hoogste film-onderscheiding van India, de Dadasaheb Phalke Award. En hij won Beste Acteur bij de Winter Film Awards in New York voor de film ‘Bridge’ (2016) van Amit Ranjan Biswas.

Scroll naar top