Karan Johar weigert Brahmastra op streamingplatform in première te laten gaan

Karan Johar weigert Brahmastra op streamingplatform in première te laten gaan

Ondanks de vele vertragingen van de release van Bollywood film Brahmastra, weigert Karan Johar de première van de film op het digitale platform Hotstar te laten plaatsvinden.

De film, met in de hoofdrollen Ranbir Kapoor en Alia Bhatt, zou op 4 december 2020 in de bioscopen te zien zijn. Maar de release is voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de pandemie. Hotstar zou Dharma Productions een enorm goed aanbod hebben gedaan voor een online première. Maar dat mocht niet baten.

“Disney + Hotstar heeft Fox Star Studios gevraagd of ze Brahmastra in premiere mogen laten gaan op hun streamingplatform. Dit betekent dat Disney+ Hotstar wil dat Brahmastra de bioscooprelease aan zich voorbij laat gaan en dat de film rechtstreeks op het platform verschijnt. Ze vinden dat Brahmastra een langverwachte grote film is en als het in première gaat op hun platform, worden er recordstreams opgehaald”, aldus een productiemedewerker.

“Karan Johar heeft hier echter geen interesse in. Hij gelooft dat de VFX dat in de film is gebruikt het mooiste tot haar recht komt op het witte doek”, vult hij aan.

Aanvankelijk waren er plannen om van Brahmastra een franchise te maken met een aantal vervolgfilms, maar door de sluiting van Fox Star Studios in India ziet het er nu zeer onwaarschijnlijk uit.

“Op dit moment zijn er geen gelsprekken over Brahmastra-sequels. Alle inspanningen van Dharma Productions en Fox Star Studios zijn gericht op het voltooien van het eerste deel. De opnames van de film moeten deze maand voorbij zijn, waarna het team zich volledig zal richten op de postproductie”, zegt de productiemedewerker.

“Hoewel Fox Star Studios ons verlaat, blijft uiteraard de mogelijkheid bestaan om vervolgfilms te maken. Karan Johar wil wachten op de reacties op het eerste deel. Wanner dit een een succes wordt, gaat hij door met de trilogie zoals gepland, maar wel met een ander productiebedrijf.”

Scroll naar top