Bollywood film Badhaai Do gaat een stap verder in complexiteit

Bollywood film Badhaai Do gaat een stap verder in complexiteit

Na het succes van de Bollywood film Badhaai Ho uit 2018 verleggen de filmmakers hun grenzen om meer complexe verhalen te vertellen. Voor het vervolg, getiteld Badhaai Do, leggen zij de focus op het huwelijk tussen een homoseksuele man en een lesbische vrouw.

Badhaai Do, met in de hoofdrollen Bhumi Pednekar en Rajkummar Rao, gaat een stap verder dan wat het publiek is gewend. Rajkummar speelt de rol van een politieagent en Bhumi speelt een lerares. Het stel kiest voor het zogenaamde schijnhuwelijk. Ze gaan akkoord met een huwelijk om te voldoen aan het standaard beeld van hoe een gezin eruit moet zien. En om beide families te beschermen tegen de taboe dat rust op homoseksualiteit. Dit vraagt om de nodige creativiteit.

Ayushmann Khurrana is bekend om zijn onconventionele filmkeuzes. Hij heeft de eerste voorzet gedaan met films als Vicky Donor en Badhaai Ho. Het stokje wordt hiermee overgedragen aan Rajkummar Rao.

De opnames gaan in januari 2021 van start. De film wordt geregisseerd door Harshavardhan Kulkarni.

Scroll naar top