BBC 2 komt met driedelige serie over dood van Bollywood actrice Jiah Khan

BBC 2 komt met driedelige serie over dood van Bollywood actrice Jiah Khan

BBC 2 heeft een speciale driedelige serie aangekondigd over de dood van Bollywood actrice Jiah Khan. De documentaire is getiteld Death in Bollywood.

Jiah overleed in juni 2013 en sindsdien zoekt haar familie gerechtigheid. De politie concludeerde dat haar dood zelfmoord was, maar haar familie gelooft niet dat de waarheid aan het licht is gekomen. Volgens de familie zijn diverse vragen over de nacht van haar overlijden nog altijd onbeantwoord.

De politie heeft bijvoorbeeld nooit het trainingspak gevonden dat Jiah slechts 15 minuten voor haar dood aan had en welke ook op de camerabeelden duidelijk te zien is. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat Jiah door haar vriend tot zelfmoord was gedreven. Volgens de Indiase wet is het aanzetten tot zelfmoord een misdaad, waarop een gevangenisstraf van maximaal tien jaar staat. Haar vriend, acteur Sooraj Pancholi, ontkent de aanklacht.

Jiah’s moeder Rabia huurde een forensisch onderzoeker in, die vragen stelt over het forensisch bewijs. De onderzoeker suggereert dat de politie misschien te snel heeft geconcludeerd dat dit zelfmoord was. Rabia is vastbesloten om door te vechten voor de gerechtigheid die Jiah verdiend.

De drie afleveringen van 60 minuten worden uitgezonden op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 januari 2021 om 22.00 uur op BBC 2.

Scroll naar top