Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas uit kritiek op promoten huidbleek crèmes

Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas uit kritiek op promoten huidbleek crèmes

Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas heeft kritiek geuit op het promoten van huidbleek crèmes en noemt het “verschrikkelijk”.

Voorafgaand aan de release van haar biografie Unfinished spreekt Priyanka over verschillende aspecten van haar leven die ze in haar memoires deelt. Ze heeft het onder meer over de reclames voor huidbleek crèmes, waar zij in 2015 mee stopte.

“Het bleken van de huis was zo normaal in Zuid-Azië. Het is zo’n grote branche en iedereen doet mee. In feite is het nog steeds zo, zeker wanneer je een vrouwelijke acteur bent. Maar het is vreselijk. En het was vreselijk voor mij, voor een klein meisje dat vroeger talkpoedercrème op haar gezicht smeerde omdat ik dacht dat een donkere huid niet mooi was”, zegt Priyanka in de Marie Claire.

In een eerder interview met Barkha Dutt sprak Priyanka over het willen verlichten van haar huidskleur toen ze 13 was. Ze zei: “Ik voelde mij er heel slecht over, daarom ben ik ermee gestopt. Al mijn neven en nichten zijn licht van kleur. Ik was degene die donker was, omdat mijn vader donker is. Mijn Punjabi-familie noemde mij voor de lol ‘kaali (donker), kaali, kaali. Toen ik 13 was, wilde ik huidbleek crèmes gebruiken, omdat ik mijn huidskleur wilde veranderen.”

Scroll naar top