Zoon van wijlen Bollywood acteur Irrfan Khan“Mijn intentie is om zijn nalatenschap voort te zetten”

Zoon van wijlen Bollywood acteur Irrfan Khan“Mijn intentie is om zijn nalatenschap voort te zetten is"

Eén van de beste acteurs van de Indiase cinema, Irrfan Khan, overleed vorig jaar op 30 april na een langdurige strijd tegen het neuro-endocrine tumor. Zijn familie blijft zijn werk en zijn nalatenschap op de meest prachtige wijzen herinneren. Zoon Babil Khan deelt op zijn Instagram account anekdotes en herinneringen over zijn vader.

Tijdens de 51ste editie van IFFI werd een eerbetoon gebracht aan Irrfan. Zijn vrouw Sutapa Sikdar en zijn zoon Babil waren aanwezig bij het evenement waar zijn film Paan Singh Tomar werd vertoond.

Zoon Babil sprak met de pers en zei in een interview dat hij de nalatenschap van zijn vader wil voortzetten. “Ik wil het op de juiste manier doen. Ik wil geen grote film maken waarin ik dans, de film brengt 100 crores op, maar heeft verder geen artistieke waarde. Mijn intentie is om zijn nalatenschap te eren en voort te zetten. Ik wil geen ster worden. Het moet om de juiste manier gebeuren.”

“Hij creëert. Hij vertegenwoordigt niet”, voegt hij eraan toe. “Wanneer hij een personage vertolkt is het een creatie. Het is geen representatie van een idee dat hij van iemand anders heeft overgenomen. Hij creëert letterlijk het personage. Nu, dat ik de nuances van het vak leer, de kunst van het vertegenwoordigen en creëren zijn twee totaal verschillende dingen. En het is moeilijk om het onder de knie te krijgen, maar ook te behouden en ontwikkelen.”

Babil is niet alleen geïnteresseerd in acteren, maar heeft ook in het regisseren van films.

Scroll naar top