Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas spreekt in biografie over de bijnaam ‘Plastic Chopra’

Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas spreekt in biografie over de bijnaam ‘Plastic Chopra’

Bollywood actrice Priyanka Chopra Jonas spreekt in haar recent verschenen biografie Unfinished over waarom haar neus er aan het begin van de jaren 2000 er plotseling drastisch anders uitzag, hoe dit het resultaat was van een mislukte operatie en haar bijnaam Plastic Chopra.

Ze schrijft dat ze moeite had met ademhalen. Na een onderzoek werd ontdekt dat ze een poliep in haar neusholte had. Priyanka dacht dat het om een routineoperatie ging en besloot de poliep operatief te laten verwijderen. Dit was in 2001, het jaar nadat ze Miss World won en ook besloot om de eerste stappen in de filmindustrie te zetten.

“Tijdens het verwijderen van de poliep schoor de dokter ook per ongeluk de brug van mijn neus af en de brug stortte in. Toen het verband werd verwijderd en ik mijn neus zag waren mijn moeder en ik geschokt. Mijn eigen neus was weg. Mijn gezicht zag er heel anders uit. Ik was mezelf niet meer.”
“Ik voelde mij verslagen en hopeloos. Iedere keer dat ik in de spiegel keek, was het alsof een vreemdeling mij aankeek. Ik dacht dat mijn gevoel van eigenwaarde nooit zou herstellen van deze klap.”

De 38-jarige actrice kreeg uiteindelijk corrigerende operaties om de aangerichte schade te herstellen. “Hoewel het een paar jaar duurde voordat ik mezelf niet meer als vreemdeling zag in de spiegel, ben ik inmiddels aan dit gezicht gewend geraakt. Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik niet langer verrast. Ik heb vrede gesloten met deze iets andere ik”, schrijft ze.

Als gevolg van de mislukte procedure kreeg ze in de media de bijnaam ‘Plastic Chopra’. Priyanka schrijft dat hoewel haar vaak werd gevraagd om een ??verklaring te geven voor haar ‘nieuwe’ uiterlijk ze ervoor koos om ‘een grens te trekken’ en er in het openbaar niet over te spreken.

“Ik besloot dat er een grens was die ik in mijn leven zou trekken. Ik ben een entertainer. Dat is waarvoor ik leef en dat is wat ik graag doe. Ik zal mijn teksten zeggen, dansen en mijn doel bereiken. Ik zal mijn best doen om je aan het lachen te maken. En ik zal mijn best doen om je aan het huilen te maken. Maar alleen maar omdat ik een publiek persoon ben wil nog niet zeggen dat alles in mijn leven algemeen bekend moet zijn. Ik mag kiezen wat ik deel en wanneer ik het deel”, aldus Priyanka.

Scroll naar top