Bollywood acteur Amit Sadh uit zijn ongeloof over gedrag van rijke mensen op sociale media

Bollywood acteur Amit Sadh uit zijn ongeloof over gedrag van rijke mensen op sociale media

Bollywood acteur Amit Sadh kondigde onlangs aan dat hij niets meer zal posten op sociale media. Hij reageert wel op DM-berichten, maar is van mening dat “India door een moeilijke tijd gaat” en dat het niet goed voelt om mensen te ‘spammen’ met triviale berichten.

“Ik ga offline. De recente gebeurtenissen hebben mij doen nadenken over de vraag of ik mijn foto’s en reels moet posten. Vooral wanneer mijn stad Mumbai en de hele staat onder strikte Covid-maatregelen vallen. Het hele land maakt een moeilijke tijd door. Ik geloof niet dat mijn berichten en de vele gymsessies, de gekke dingen die ik doe, iemand zal genezen of vermaken. Dit is geen kritiek naar anderen toe. Voor mij persoonlijk voelt het niet goed. De beste manier om om te gaan met de situatie is door te bidden. En te hopen dat de situatie zich snel herstelt.”

Pronkgedrag is onbegrijpelijk
India wordt momenteel geconfronteerd met een zware golf van besmettingen. In een interview reageert Amit Sadh op zijn besluit. “Ik kan niet praten over mijn aankomende films nu het land zo erg lijdt. Zo schaamteloos en egoïstisch kan ik niet zijn. Ik vind het ook onbegrijpelijk hoe rijke mensen sociale media gebruiken om te pronken met hun bevoorrechte leven, in een tijd waarin miljoenen mensen lijden onder de pandemie.”

Amit benadrukt dat hij hiermee niet zegt dat we moeten stoppen met leven of dat hij gelooft dat het hebben van privileges slecht is. “Maar dit is gewoon niet het moment om te pronken met die privileges. Ze gedragen zich in India alsof COVID niet bestaat. Dat is een erg ongevoelige boodschap.”

“De levenskracht van de wereld, vooral in India, is tot stilstand gekomen. De situatie waar we ons in bevinden is geen grap en moet serieus worden genomen.”

Amit Sadh is boos over de manier waarop de crisis zich in het land ontvouwt. Hij geeft aan dat dit de reden is dat hij besloot te stoppen met sociale media, omdat hij vind dat zijn video’s en foto’s niemand helpen. “Als wij 10 dagen niets posten, geen gym sessies tonen of laten zien hoe geweldig ons leven wel niet is dan verliezen we er niets mee. De mensen die denken ze anderen inspireren met hun foto’s of video’s staan echt ver verwijderd van de realiteit. Zo dom wil ik niet zijn.”

Scroll naar top