Zarine Khan kreeg voor het eerst te maken met body-shaming in Bollywood

Zarine Khan kreeg voor het eerst te maken met body-shaming in Bollywood

Zarine Khan kreeg voor het eerst te maken met body-shaming in Bollywood

Bollywood actrice Zarine Khan woog meer dan 100 kg op de universiteit. Maar ze was nog nooit gepest om haar gewicht. Pas toen ze als actrice aan de slag ging werd ze geconfronteerd met body-shaming.

Zarine debuteerde in 2010 met de film Veer van Salman Khan en werkte sindsdien in films als Ready, Housefull 2 ??en 1921. In een recent interview vertelt ze hoe zwaar ze het heeft gehad en zich schaamde voor hoe ze eruit zag.

“Ik woog meer dan 100 kg toen ik op school zat. Maar niemand durfde iets tegen mij te zeggen. Iedere keer wanneer ik hoorde dat die dik was werd gepest, dacht ik altijd: hoe kan dat? Je bent groot, geef ze een paar klappen. Zo ben ik altijd geweest, dus ik werd nooit gepest.”

“Ik kreeg voor het eerst te maken met body-shaming toen ik mijn debuut maakte. Dat begreep ik niet. Ik dacht: ‘Ik heb dit nooit meegemaakt toen ik meer dan 100 kg woog, en nu weeg ik de helft ervan en dan noemen ze mij dik!”

“Het was raar, maar het had geen invloed op me. Ik ben een acteur en dus wil ik worden beoordeeld op mijn acteervaardigheden. Niet op mijn gewicht, kleur of lengte. Er zijn helaas genoeg mensen in de filmindustrie die er alles aan doen om te zeggen dat body-shaming slecht is. Maar wanneer ze een film maken, willen ze alleen actrices met een size zero voor hun film. Er is een dubbele standaard in deze branche”, voegt ze toe.

Scroll naar top