Zangeres Sunidhi Chauhan gaat in op controverse Indian Idol

Zangeres Sunidhi Chauhan gaat in op controverse Indian Idol

Sunidhi Chauhan is volgende beroemdheid die zich bemoeit met de controverse rond de populaire realityshow ‘Indian Idol’.

Een aantal weken geleden deed Amit Kumar, de zoon van zanger Kishore Kumar, een boekje open over de wijze waarop Indian Idols functioneert. Hij was namelijk gevraagd om vol lof te spreken over de kandidaten om hun zelfvertrouwen te vergroten.

Ook Sunidhi onthult nu dat zij bij meerdere gelegenheden is “gevraagd om deelnemers te prijzen”. “Het was niet exact hetzelfde, maar ja wij kregen ook allemaal te horen dat we de kandidaten moesten prijzen om hun talent. Dat was de basis. En daar kon ik niet mee verder. Ik vind dat geen goede basis. Aangezien ik niet kon doen wat zij wilden, hebben we besloten om het contract te beëindigen. Dit is de reden dat ik geen jurylis meer ben bij een realityshow.”

“Het probleem van continue vol lof spreken komt de artiest niet ten goede. Hij/zij krijgt van de een op de andere dag veel lof en erkenning en dat zorgt ervoor dat hun honger om te streven naar een nog beter resultaat en uitmuntendheid afneemt. Er zijn er die echt nog steeds hard werken, maar de bekendheid laat psychologisch haar sporen na. Er gebeurt teveel tegelijk. Het is niet de schuld van de deelnemers. Dit is een gevolg van het streven om een kijkcijferkanon te zijn.”

“Ik was als jurylid betrokken bij Dil Hai Hindustani, The Voice en Indian Idol. Toen kon ik de waarheid spreken. Ook vandaag wil ik de vrijheid hebben om te zeggen wat ik echt voel. Het is aan hen of ze mij willen hebben of niet.”

Scroll naar top