Bollywood komt met documentaire over schrijversduo Salim-Javed

Bollywood komt met documentaire over schrijversduo Salim-Javed

Al maanden wordt gesproken over een documentaire over het leven van het meest populaire schrijversduo in Bollywood, Salim-Javed. Zij waren kenmerkend voor stijl van de jaren ’70. Het is nu bevestigd dat de documentaire ook wordt gemaakt.

De documentaire moet inzicht geven in het leven en de tijd van Salim Khan en Javed Akhtar. Er is dan ook niet voor niets gekozen voor de titel ‘Angry Young Men’. De titel is afgeleid van de bijnaam die Amitabh Bachchan kreeg na zijn rol in de film Zanjeer uit 1973 die geschreven is door Salim-Javed.

Angry Young Men bevat beelden uit de gouden periode van hun leven, maar spreekt ook over de moeilijke tijden en hun hun band werd verbroken.

De documentaire wordt gezamenlijk geproduceerd door Salman Khan Films, Tiger Baby en Excel Entertainment en brengt dus Salman Khan, Zoya Akhtar en Farhan Akhtar als producenten samen. De regie is in handen van Namrata Rao.

Scroll naar top