Bollywood zanger Kumar Sanu: “De muziekwereld is veranderd”

Bollywood zanger Kumar Sanu: "De muziekwereld is veranderd"

Wanneer je tegenwoordig naar Bollywood muziek luistert is het heel duidelijk dat de stem van een zanger of zangeres, en daarmee de ziel van het lied, wordt overmeesterd door de technologisch geproduceerde geluiden. Zanger Kumar Sanu vindt dit een jammerlijke ontwikkeling.

“De stijl van zingen is veranderd. Op technisch gebied hebben wij veel vooruitgang geboekt, maar de ziel (die er was in liedjes) ontbreekt. In de jaren ’90 waren er zoveel muzikale hits. Nu ligt de focus op geluiden terwijl de ziel ontbreekt. Ik wou dat producenten het een prioriteit zouden maken om de ziel van de nummers te creëren en behouden.”

Maar dat is niet het enige. Vandaag de dag is er nog maar weinig respect voor de artiest. “Persoonlijk ben ik altijd met respect behandeld. Maar als ik nu om mij heen kijk is over het algemeen het respect voor zangers afgenomen. En dan heb ik het niet over het gedrag van mensen. Maar tegenwoordig wordt één nummer door meerdere zangers ingezongen. En vervolgens kiest de producent één van die versies uit als de uiteindelijke versie. Dus de zanger(es) zingt het nummer, maar weet niet of zijn of haar versie de definitieve versie wordt en dus ook niet of ze worden betaald. Dat is in mijn ogen een gebrek aan respect voor de artiest.”

Scroll naar top