Bollywood filmmaker Sanjay Leela Bhansali viert 25 jarig jubileum

Bollywood filmmaker Sanjay Leela Bhansali viert 25 jarig jubileum

Dit is de week van jubilea in Bollywood! Want naast Excel Entertainment vierde ook Sanjay Leela Bhansali een jubileum, namelijk het 25-jarig bestaan van Bhansali Productions.

Regisseur Sanjay Leela Bhansali staat bekend om zijn oog voor detail, grootse sets en prachtige en elegante kleding, een zeer bijzondere regisestijl en krachtige verhaallijnen. Met negen magnum-opussen als Black, Saawariya, Padmaavat, Ram Leela, Bajirao Mastani, Hum Dil De Chuke Sanam en Devdas op zijn naam, heeft Sanjay Leela Bhansali een speciale niche als filmmaker gecreëerd. Hij werkt momenteel aan zijn tiende film; Gangubai Kathiawadi.

Sprekend over zijn carrière tot dus ver, zei Sanjay Leela Bhansali: “Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ik heb ondanks alles enorm genoten. Ik heb wat gewonnen en wat geleerd. Maar deze 25 jaar zouden niet compleet zijn zonder de ongelooflijke inzet van iedereen met wie ik tot nu toe heb gewerkt.”

“De film dat het publiek op het witte doek bekijkt, is een creatief hoogtepunt van zoveel verschillende vormen van kunst die bij elkaar komen; van de soundtrack, kleuren, scenario, architectuur, dialogen tot elke draad op elk kostuum. Het is het fantastische team van technici, artiesten, schrijvers, producenten en assistent-regisseurs die de kracht zijn geweest achter elke gemaakte film. Daarom noem ik mijn films graag ‘handmade movies’. De komende jaren zijn blanco pagina’s die wachten om geschreven te worden. En ik sta te popelen om ze te schrijven”, aldus de regisseur.

Ter ere van 25 jaar geweldige cinema plaatste Bhansali Productions een showreel van Sanjay Leela Bhansali’s nalatenschap op sociale media. De reel heeft het internet veroverd en bevat alle iconische spektakels, dialogen en artiesten van elk van de negen films die hij tot nu toe heeft gemaakt.

Bekijk 25 jaar Sanjay Leela Bhansali:

Scroll naar top