Bollywood producent Karan Johar bezig met film over het leven van vrijheidsstrijder Usha Mehta

Bollywood producent Karan Johar bezig met film over het leven van vrijheidsstrijder Usha Mehta

Bollywood producent Karan Johar bezig met film over het leven van vrijheidsstrijder Usha Mehta

Bollywood regisseur en producent Karan Johar heeft de afgelopen jaren een aantal succesvolle patriottische films geproduceerd zoals Raazi (2018), Kesari (2020), Gunjan Saxena – The Kargil Girl (2021) en Shershaah (2021). En hij is alweer bezig met een volgende film over het leven van nog een onbezongen held.

Dharma Productions werkt aan een script over het leven van vrijheidsstrijder Usha Mehta. “Usha Mehta had een piratenradio genaamd Congress Radio tijdens de Quit India Movement. Zij maakte het de Britse regering erg moeilijk. Na de onafhankelijkheid werd ze geëerd met Padma Vibhushan, de op één na hoogste civiele onderscheiding van India. Het is een heroïsch verhaal van een onbezongen held. Het creatieve team van Dharma werkt al een tijdje aan dit script”, zegt een productiemedewerker.

Het script is gebaseerd op het toneelstuk Khar Khar. Deze is geschreven door Amatya Goradia en Pritesh Sodha. Dit script won tijdens de IPTA’s Inter-collegiale dramacompetitie een award voor zowel Beste Script als Beste Regisseur.

“Dit verhaal ligt een beetje in lijn met Raazi en zit vol spanning en drama. Het team hoopt één van de topactrices te kunnen overtuigen om de hoofdrol te vertolken”, voegt hij toe.

De film wordt geregisseerd door Kannan Iyer, die ook samen met Darab Farooqui het script schrijft.

Scroll naar top