Bollywood actrices Alia Bhatt, Sonakshi Sinha en Bhumi Pednekar uiten hun verontwaardiging over geweld tegen vrouwen

Bollywood actrices Alia Bhatt, Sonakshi Sinha en Bhumi Pednekar uiten hun verontwaardiging over misdaden tegen vrouwen

Bollywood actrices reageren woedend op de vele nieuwsberichten over misdaden tegen vrouwen in India. Wanneer houdt het op?

De bekende journaliste Faye D’Souza schreef in een Instagram-bericht over meerdere gevallen van misdaden tegen vrouwen. “De kranten van tegenwoordig bevatten een lijst aan gruwelijke misdaden tegen Indiase vrouwen. Hoe lang kunnen we nog wegkijken?! Vrouwenrechten zijn mensenrechten. Het is genoeg’, schreef ze. De journalist omschreef een verkrachting in Mumbai, een dood als gevolg van een vermeende verkrachting van een atleet op nationaal niveau in Uttar Pradesh en een geval van groepsverkrachting en moord in Chattisgarh.

Veel beroemdheden uit Bollywood, met name vrouwen, reageerden op het bericht om hun verontwaardiging over deze verachtelijke misdaden te uiten. Kalki Koechlin, Malaika Arora en Mini Mathur deelden hun mening. Kalki legde de vraag neer of er een manier is om de beschuldigde de kop van dergelijke misdaden te maken en Mini Mathur stelt dat deze criminelen met naam en toenaam moeten worden genoemd.

Actrices als Alia Bhatt, Sonakshi Sinha en Bhumi Pednekar deelden de post op hun Instagram-stories. “WTF gebeurt er? Dit maakt mij razend”, schreef Alia Bhatt.

Sonakshi Sinha zegt hard dat dit nog steeds gebeurt omdat ons bloed niet zo veel kookt als het zou moeten. “Het lijkt erop dat de echte misdaad is dat je een vrouw bent in dit land”, schreef ze.

Bhumi Pednekar schreef dat geweld tegen vrouwen een integraal onderdeel van de samenleving blijkt te zijn geworden. “Dit maakt mij ziek. Elke dag worden we wakker met meerdere zielverpletterende incidenten.”

Scroll naar top