Bollywood acteur Shah Rukh Khan toegevoegd aan het woordenboek van Indiase gebarentaal

Bollywood acteur Shah Rukh Khan toegevoegd aan het woordenboek van Indiase gebarentaal

Onlangs werd het woordenboek voor Indiase gebarentaal gelanceerd door premier Narendra Modi. De eerste versie van het woordenboek, die in 2018 verscheen, had slechts 3000 woorden. Maar de nieuwe versie heeft wel 10.000 woorden. En één van de nieuwste toevoegingen is de naam van Bollywood superster Shah Rukh Khan.

En hoe wordt de naam Shah Rukh Khan vertaalt naar gebaren? Je dient met je rechterhand een pistool te maken en vervolgens tik je twee keer op je hart. Als dat niet het ultieme Badshah-gebaar is dan weten wij het ook niet meer.

Fans van Shah Rukh Khan hebben al op verschillende sociale media filmpjes gemaakt waarin te zien is dat ze het gebaar maken. Naast SRK zijn ook de namen van Salman Khan, Amitabh Bachchan en Priyanka Chopra te vinden in het woordenboek.

Scroll naar top