Bekijk de trailer van de film Sardar Udham

Bekijk de trailer van de film Sardar Udham

De trailer van de langverwachte Bollywood film Sardar Udham is eindelijk uit. En deze ziet er zeer indrukwekkend uit.

Dit is het verhaal van de vastberadenheid en veerkracht van Sardar Udham. Sardar Udham is de persoon die Michael O’Dwyer heeft neergeschoten en daarmee wraak nam op de man die het bloedbad van Jallianwala Bagh in 1919 had veroorzaakt.

Generaal Michael O’Dwyer besloot in 1919 de orde te herstellen in de onrustige stad van Amritsar. Op de noodlottige dag van 13 april kwamen meer dan 20.000 ongewapende mensen bijeen in Jallianwala Bagh om Baisakhi te vieren en op een vredige manier protest te voeren tegen het huidige beleid.

Generaal Dyer bereikte de Bagh met zijn gewapende troepen. Hij gaf ze het teken dat ze iedereen konden neerschieten. Het werd een bloedbad! Udham Singh, toen pas 20 jaar, was diep geraakt door dit bloedbad.

In 1931 verliet Udham India en bereikte via de bergen van Afghanistan uiteindelijk Londen via een lange bootreis in 1933-34. In Londen bracht hij de beslissende zes jaar van zijn leven door. Hij begon hier om de revolutie, die zijn guru Bhagat Singh was gestart, nieuw leven in te blazen. Hij wilde wraak op de man die het bloedbad in Jallianwala Bagh had veroorzaakt. En in die vastberaden achtervolging, offerde hij graag zijn leven op.

De film is geregisseerd door Shoojit Sircar en staat gepland voor een release op Amazon Prime Video op 16 oktober.

Bekijk de trailer.

Scroll naar top