Bollywood actrice Richa Chadha gaat empowerment van jonge meisjes ondersteunen

Bollywood actrice Richa Chadha gaat empowerment van jonge meisjes  ondersteunen

MukkaMaar, een non-profitorganisatie, gaat samen met Bollywood actrice Richa Chadha de noodzaak van zelfverdediging lessen en het bevorderen van de vaardigheid van zelfverdediging bij jonge meisjes promoten.

De NGO werkt samen met de gemeentelijke onderwijsafdeling van Mumbai om hun voornaamste focus, namelijk gendergelijkheid, te waarborgen. De NGO heeft met steun van de actrice een onderzoeksrapport gepubliceerd met de titel – Power of Body, Voice and Mind voor elk meisje’. Daarnaast komen ze ook met het platform Power with Mukki, en een digitaal product.

Richa is iemand die met haar werk barrières heeft doorbroken. En dit voor elkaar kreeg terwijl velen in het land en vooral in de filmwereld geloofden dat er maar een soort Bollywood-actrice is; de verlegen, ingetogen, volgzame vrouw. De actrice is doorgegaan met het doorbreken van de mythe door geweldige performances in films als Gangs of Wasseypur en Fukrey.

Het is niet verkeerd om te zeggen dat Richa de weg vrijmaakte zodat ook op het grote scherm sterke, vastberaden vrouwen werden geportretteerd en toegejuicht. Daarom is de actrice ook de juiste persoon om als ambassadeur op te treden voor de NGO MukkaMaar.

“Zelfverdediging bij meisjes zal een prioriteit blijven totdat we in staat zijn om onze jongens te veranderen. Ik hoop dat de situatie zich nooit hoeft voor te doen, dat men zichzelf moet verdedigen. Maar het gaat niet alleen om zelfverdediging in moeilijke situaties. Het leren van zelfverdediging geeft meisjes meer vertrouwen in hun eigen lichaam en stelt hen in staat zich beter uit te drukken. Mukkamaar doet ongelooflijk goed werk, met duizenden meisjes en jonge volwassenen. Ik heb een paar van hun evenementen bijgewoond en ze zijn fantastisch”, aldus Richa.

Scroll naar top