Scriptschrijver Salim Khan: “Amitabh Bachchan zou met pensioen moeten”

Scriptschrijver Salim Khan: "Amitabh Bachchan zou met pensioen moeten"

Bollywood legende Amitabh Bachchan vierde afgelopen week zijn 79e verjaardag. Hij bedankte zijn fans en bewonderaars voor al het succes dat hij in zijn leven heeft behaald. Zelfs op deze leeftijd ontvangt de acteur nog genoeg spannende projecten. En het lijkt er niet op dat hij binnenkort met pensioen gaat. De legendarische schrijver Salim Khan vindt daar iets van.

Salim Khan, vader van Salman Khan, wil dat Amitabh Bachchan stopt met acteren. Zijn argument is dat er nu geen verhalen meer bestaan voor een acteur als Amitabh. Hij is van mening dat de 79-jarige nu tijd voor zichzelf moet gaan nemen.

“Amitabh Bachchan zou nu met pensioen moeten gaan. Hij heeft alles bereikt wat hij in dit leven moest bereiken. Hij moet ook een paar jaar genieten van het leven. Amitabh heeft professioneel gezien briljante dingen gedaan. Hij heeft ontzettende mooie films gemaakt en rollen vertolkt, maar nu is het tijd dat hij zichzelf uit de race zet. Hij moet gracieus met pensioen gaan.”

Salim Khan schreef samen met Javed Akhtar verschillende blockbusters voor Amitabh Bachchan. Het valt niet te ontkennen dat het schrijversduo één van de belangrijkste redenen is waarom Big B een levende legende is. Vandaar ook het vriendelijke advies van Salim.

Salim hoopt dat Amitabh kiest voor een leven zonder enige last van verplichtingen. “Nu Bollywood zichzelf ook op het gebied van technologie zichzelf verder ontwikkelt, heeft de kwaliteit van scripts een all-time dieptepunt bereikt.”

“Er zijn geen goede verhalen meer voor een acteur van zijn kaliber”, aldus Salim Khan.

Scroll naar top