Bollywood acteur Shah Rukh Khan bezoekt zoon Aryan in gevangenis

Bollywood acteur Shah Rukh Khan bezoekt zoon Aryan in gevangenis

Bollywood acteur Shah Rukh Khan bezoekt zoon Aryan in gevangenis

Bollywood acteur Shah Rukh Khan bracht vanmorgen een bezoek in de gevangenis aan zoon Aryan Khan. Aryan werd op 2 oktober opgepakt en gearresteerd nadat het Narcotics Control Bureau (NCB) een inval deed op een cruiseschip na een melding dat er drugs aan boord zou zijn.

Dit was de eerste ontmoeting tussen vader en zoon sinds 2 oktober. Shah Rukh Khan en zijn vrouw mochten Aryan eerder niet bezoeken vanwege de geldende COVID-19 maatregelen. Met de recente versoepelingen is een ontmoeting nu wel mogelijk.

Volgens de Indiase media mocht hij 20 minuten met zijn zoon praten via een intercom in een cel in een zaal van de gevangenis.

De stand van zaken
Aryan Khan is driemaal voor de rechtbank verschenen en driemaal is zijn verzoek voor borgtocht geweigerd. Het Hooggerechtshof van Mumbai neemt zijn verzoek opnieuw in behandeling. Aryan zit sinds 8 oktober in de gevangenis.

Een speciale rechtbank heeft gisteren het verzoek voor borgtocht van Aryan Khan opnieuw geweigerd, omdat zijn WhatsApp-chats betrokkenheid bij “illegale drugsactiviteiten” leek te onthullen.

“WhatsApp-chats onthullen op het eerste gezicht dat de beschuldigde, Aryan Khan, regelmatig handelt in illegale verdovende middelen. Daarom kan niet worden gezegd dat Khan waarschijnlijk geen soortgelijke overtreding zal begaan terwijl hij op borgtocht vrij is”, zei rechter VV Patil in zijn uitspraak. De rechtbank zei tevens dat het bewijsmateriaal wijst op een “nexus” tussen Aryan Khan en leveranciers en smokkelaars.

De rechtbank voegt toe dat hoewel er geen drugs is gevonden bij Aryan Khan, hij wel op de hoogte was van de ongeveer zes gram wiet die verborgen was in de schoen van zijn vriend Arbaaz Merchant, en dit komt neer op “bewust bezit”.

“Beklaagden Aryan en Arbaaz zijn al lang bevriend. Ze reisden samen en werden samen aangehouden op de internationale cruiseterminal. Verder hebben beide heren in hun vrijwillige verklaringen bekend dat ze de genoemde stof bij zich hadden voor eigen consumptie en plezier. Dit toont aan dat Aryan Khan kennis had van de smokkelwaar dat Arbaaz in zijn schoenen had verborgen”, aldus de rechtbank.

Steunbetuigingen
Acteurs als Salman Khan en Hrithik Roshan en regisseur Farah Khan hebben publiekelijk hun steun betuigd aan Shah Rukh Khan en zijn familie. Maar het meest opvallende is dat een groot deel van de filmindustrie geen reactie heeft gegeven.

In het afgelopen jaar heeft de NCB verschillende beroemdheden gearresteerd en ondervraagd over wat zij de ‘Bollywood-drugs’-nexus noemen. Dit onderzoek werd gestart tijdens het onderzoek naar de doodsoorzaak van acteur Sushant Singh Rajput in juni vorig jaar.

Scroll naar top